Tóásó István és Szabó Zoltán ma érhet a csúcsra

A katmandui kórházban kapott kezelés után Tulit Zsombor már jobban van, kigyógyulóban van a bronchitisből, bár a hangja még mindig nem az igazi. Az Erdély FM rádiónak beszámolt róla, két csapattársuk a beszélgetés időpontjában a csúcs fele tart.

Tóásó István és Szabó Zoltán tegnap este, sötétedés után, nepáli idő szerint 19-20 óra körül érte el a 3-as tábort, 20-30 centis hóban, a sátor felhúzása után itt várták meg a hajnali 4 órát, amikor csúcstámadásra indultak. “Reméljük, hogy ez a választás, amit közösen hoztunk, hogy 20-án támadjuk a csúcsot, egy szerencsés döntés, és a mai nap alkalmas lesz a csúcsmászásra” – mondta el Tulit Zsombor.

Elmagyarázta: társai azért indultak útnak már hajnali 4-kor, hogy 12-13 órás mászás után délutánra érjék el a csúcsot. Így akár az is elképzelhető, hogy már útban vannak visszafele, de mivel nincs náluk a szatellites telefon, így csak akkor tudják értesíteni a hátramaradottakat, ha már visszaértek a 3-as vagy a 2-es táborba.

Az Erdély FM-es hanganyagból az is kiderül, mi szokott történni a csúcsra érés pillanatában. Hallgassátok meg:

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

A korábbi, csütörtökön készült interjú:

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

3 hozzászólás

1 Mese { 05.20.11 at 12:59 }

Csúcstámadós hírt vártam….

2 Andras { 05.20.11 at 13:20 }

Ha’ en izgulok rendesen innen a +30fok arnyekbol 🙂 HAJRA FIUK!

3 ida { 05.20.11 at 16:12 }

Akkor ér véget az expedíció, amikor mind a négyen Katmanduban vannak! Csúccsal vagy anélkül – én ezt a hírt várom. Minden elismerésem a fiúké, köszönet a hiteles tájékoztatásért. Érdekfeszítő és tanulságos volt az út követése.