Befejeződött a Cho-Oyu 2011 expedíció

Május 23-án Tóásó István és Szabó Zoltán hegymászók megérkeztek Katmanduba. Tulit Zsomborral és Sükös Józseffel, az expedíció másik két tagjával együtt értékelték a közösen, majd külön-külön meghozott döntéseiket.

Sikerként értékelik, hogy együtt, mindannyian épen, egészségesen térhetnek haza. Fáj ugyan, hogy a csúcsig hiányzó, száznál alig több utolsó métereket nem sikerült megtenniük, mégis helyesnek ítélik -utólag is – , hogy felelőtlenül nem sodorták veszélybe önmaguk és társaik életét. Bölcs dolognak tartják, hogy oxigénpalack nélkül, a váratlanul rendkívül kedvezőtlenre fordult időjárásban nem kísértették a lehetetlent.

A mai nappal befejeződött a Székelyek a magasban expedíciósorozat Cho-Oyu 2011 expedíciója.

2 hozzászólás

1 Kakay Attila { 05.23.11 at 19:45 }

Gratulalunk a fiuknak s varjuk haza.
A 21.-i felvetelen kb ez hangzik el: Max Kausch calling the dispatch from camp two at 7.1 thousand. We are here with Grace, Kobra and Istvan. We all summited yesterday and then came down to camp two … erthetetlen foszlanyok. We’re all back here safe. Violetta and Phil Lama they came down a bit later, they summited without oxygen and they slept at camp three and they hopefully will join us in a few hours. And we all gonna get food and … . OK. So, I’m gonna call you from ABC …ismet erthetetlen

2 virág { 05.24.11 at 13:55 }

Köszönteni szeretném a Székelyek a magasban Cho-Oyu expedíciójának tagjait külün-külön és együtt a csapatot. Külön elismerésem a szervező Tulit Zsombornak. A sok értékes emberünk mellé minél több hozzájuk hasonlóan erős, bátor és kitartó fiatalt kívánok Székelyföldnek. Örömmel észleltem, hogy sokan szurkoltunk a sikerükért, s hogy ezt a blogot nem jellemezték a rosszízű szúrkálódások, kötekedések. Fiúk, várunk haza!