A csúcstámadás részleteiről mesél Szabó Zoltán

A Cho-Oyu 2011 expedíció tagja, a 8000 méteres magasságig feljutó Szabó Zoltán ma beszámolt az Erdély FM-nek a csúcstámadás napjáról, és hogy miért kellett visszafordulniuk a csúcs közelében.

“A történetünk az, hogy a tízfős csoportból négyen maradtunk, egy kanadai és egy lengyel lány és mi ketten székelyek. Május 20-án reggel indultunk el a 3-as táborból, a kanadai lány oxigénnel, mi hárman oxigén nélkül. Neki sikerült feljutnia. Sajnos későn indultunk neki a csúcstámadásnak, 2 helyett 6 óra lett belőle, és mi 8000 méter magasságában vihart kaptunk, vártunk egy órát, gondolkodtunk, és végül viszafordultunk” – számolt be Szabó, aki a maga részéről így is elégedett, hiszen korábban 5800 méter volt a legnagyobb magasság, ameddig feljutott.

Hallgassátok meg a teljes interjút:

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

4 hozzászólás

1 Kakay Attila { 05.24.11 at 20:12 }

Erika Kedves!
Nem az a fél deci de azért bántja az embert s ráadásul meg elég rég óta ismerjük egymást ahhoz, hogy ha már a rádioban elhangzik a nevem akkor ne Kabai meg Kakay, hanem Kákay legyek.
Üdvözlettel, Attila

2 Kakay Attila { 05.24.11 at 20:17 }

Drága Baratom, Zsombor!
Örvendek, hogy mindannyian épségben vagytok. Élmény volt követni utatokat, s máskor is legyen blogotok, jó ötlet. Szerencsés utat.
Üdvözlettel, Attila

3 Zsizsmann Erika { 05.26.11 at 10:14 }

Attila,
elnézésed kérjük a hibáért.
Minden jót,
Erika.

4 Kakay Attila { 05.26.11 at 12:10 }

Erika Kedves!
Nehogy komolyan vedd, csak viccnek szantam. Mar 5 eve elek olyan kornyezetben, ahol nem tudjak a nevem kiejteni. Hozzaszoktam. Tovabbi sok szerencset a radiozasban.
Udv, Attila